TRATAMENT DE MENOPAUZA CU HORMONI NATURALI

 

Cu toti ne maturizam ( se poate spune chiar mai rau - imbatranim). Sunt persoane care se maturizeaza mai repede si altele mai incet. Intr-o limba literara am putea spune mai frumos "We Age", asa suna mai bine.
De fapt aceste procese incep deja la nastere si cu fiecare zi care trece sistemele corpului sufera modificari si "maturizari" zi de zi si apoi inca o zi etc.
Graficul care apare aici ne prezinta modificarile aparute la oameni din momentul nasterii si pana la sfarsitul vietii. Aceste procese sunt insotite in paralel de modificari hormonale.
Natura creeaza celula vietii astfel incat sa aiba capacitatea de a exista si functiona multi ani. Broastele traiesc multi ani. Pestele numit "pestele Napoleon" traieste in Marea Rosie (cine face scufundari acolo il cunoaste), traieste pana la 400 de ani.
Celulele acestor animale nu sunt diferite de celulele noastre si constructia AND -ului nostru si al lor este diferita in procente nesemnificative.
Daca celulele lor pot, sa vedem daca si noi putem !!!!!! Reciclarea adevarata a hormonilor influienteaza asupra inceputului vietii putand sa ne aduca si pe noi aproape de aceasta posibilitate (este un subiect de conferinta si articol in presa , care de asemenea face parte din tratamentele pe care le acordam in cadrul tratamentului Anti Aging).
Cuvantul "varsta" nu corespunde exact reprezentarii pe care o au multi oameni. Varsta are in fapt doua intelesuri pe care le putem identifica :
Varsta cronologica este varsta omului corespunzatoare modificarilor care s-au produs din ziua nasterii;
Varsa biologica este varsta dictata de corpul omului si ea include in principal balanta hormonala.
Varsta cronologica nu se poate schimba, dar varsta biologica se poate ameliora in bine, astfel incat organismul sa functioneze si sa se mentina mai tanar decat varsta cronologica.
Sunt persoane a caror varsta cronologica este 40 de ani, dar arata ca avand o varsta biologica este 60 de ani si sunt alte persoane care desi cronologic au varsta de 60 de ani se prezinta ca la o varsta biologica de 40 de ani.
Aspiratia noastra este sa fim in cea de a doua grupa si pentru asta putem sa procedam la reciclarea balantei hormonale si folosirea corecta de adaosuri alimentare, asimilarea corecta si activitatea fizica adecvata. Reciclarea balantei hormonale sta la baza tuturor acestora.
Cand suntem tineri, balanta noastra hormonala se afla intr-o culme si functionam in cea mai buna forma si in toate domeniile.
Cu cat ne maturizam, va incepe o scadere in producerea si diferentierea hormonilor, ceea ce influienteaza in mod direct in functionarea corporala si starea sufleteasca.
Nivelul hormonilor si, odata cu el, functionarea generala a organismului se afla in ascendenta pana la varsta de 25 ani a vietii noastre. De atunci si pana la 30 de ani se produce o scadere mica si incepand cu varsta de 30 de ani scaderea este semnificativa in fiecare deceniu de viata.
Pentru omul in varsta de 60 de ani, nivelul hormonilor este de obicei mai mic cu 20-25% fata nivelul avut la varsta de 25 de ani. Intr-o proportie asemanatoare se diminueaza functionarea generala si sufleteasca, inclusiv functia sexsuala.
Aceste modificari exista si la femei si la barbati.
La femei modificarile sunt evidente pe suprafata fetei, pentru ca ciclul lunar a disparut, apar manifestari precum valuri de caldura, nervozitate mai mare, tulburari ale somnului, depresie, lipsa poftei de sex, uscaciune tegumentara, transpiratii nocturne, sensibilitatea sanilor, migrene, uscarea pielii, subtierea firului de par. Una dintre manifestarile cele mai evidente este cresterea in greutate si modificarea formei corpului ca urmare a modificarilor balantei hormonale a organismului.
In jurul acestor manifestari se dezvolta teoria cu semnificatii economice si sociala, aplicabile perioadei de "menopauza", cunoscuta sub denumirea de "varsta de trecere". La fiecare femeie menopauza se manifesta diferit si in consecinta tratamenul aplicabil trebuie sa-i corespunda . Nici o femeie nu seamana cu prietena sa!
Aceste manifestari pot sa apara inainte de incetarea ciclului menstrual lunar, in intervalul de timp denumit "premenopauza" poate incepe cu un deceniu inainte incetarii menstruatiei. Pentru o parte din cazuri, tratamentul incepe deja in perioada de premenopauza.
Din ori ce motiv, fie pentru ca "am uitat" , fie pentru ca nu am dat importanta la aceste fapte, trebuie sa recunoastem ca si barbati au manifestari asemanatoare si in consecinta, si ei necesita tratamente. In cazul lor termenul care defineste acesta perioada este "andropauza" si am constatat ca in ultimul timp domeniul stiintific a inceput sa fie preocupat de studierea sa. Si barbati au manifestari de depresie, pierdea elanului si a vitalitatii, scaderea functiei sexsuale si altele.
Femeile si barbatii au nevoie de un nou echilibru hormonal .
In fapt modificarile care necesita remedieri incep deja de la varsta de 40 de ani.

Hormoni

Trei hormoni stapanesc in fapt functionarea si activitatea organismului uman.
La femei acestia sunt: estrogen, progesteron si testosteron.
La barbati in principal exista testosteronul si intr-o anumita masura estrogenul.
Exista bine inteles si alti hormoni care ajuta la buna functionare a organismului, precum si a reactiei in starile de apasare, a balantei noastre metabolice si a nivelului zaharului.
Spre exemplu, hormonii glandelor tiroide si supra renale, ori insulina care stabileste balanta zaharului si altele. Si acesti hormoni au nevoie de echilibrare iar nivelul lor scade odata cu inaintarea in varsta. Hormonii mentionati functioneaza in mod identic atat la femei cat si la barbate, influientand o mare varietate de activitati corporale si starea fizica a organismului.
Activitatea hormonala din organism poate fi asemanata unei orchestre. Daca un instrumentist canta fals, auzim ca toata interpretarea orchestrei este falsa. La fel se intampla si cu activitatea hormonala. Daca un hormon este fals, intregul sistemul numai functioneaza in armonie si influeintand negativ intregul organism.

Femei:

Estrogen si progesteron sunt cei doi hormonii feminini principali, care influienteaza sistemul sexsual si de reproducere, capacitatea de a da nastere unor copii, de a avea pofta de sex , precum si constructiei organelor sexsuale. Ei influenteaza si asupra constuctiei pielii, a flexibilitatii ei si a raportului dintre grasime si muschi.
Testosteronul este de asemenea un hormon important la femei, insa nivelul lui este mult mai scazut decat la barbati. Acest hormon influienteaza pofta sexsuala fiind denumit si The Hormon of Love and Passion. El influenteaza structura musculare si a raportului grasime/muschi.
Testosteronul apara inima si impiedica aparitia bolilor de inima. Este un hormon enboli, important in constructia muschilor si a inimii - muschiul cel mai activ din corp, motiv pentru care exista un numar mare de receptanti ai testosteronului in organism.
Estrogen: ovarele produc trei feluri de estrogen.
Estriol - 90% din totalul estogenului . Dintre cele trei, este mai putin activ , dar functioneaza ca aparator si impotriva cancerului. Nu se poate produce in mod comercial.
Estrodiol - 7% din totalul estrogenului. Este mult mai activ decat estriolul. Nu are functie de aparare si exista studii care arata ca activitatea lui ar putea fi cancerigena intr-o anumita masura.
Esteron - 3% din totalul estrogenului. Este mult mai activ decat estrodiolul. Nu are functia de aparare si are activitate canceroasa.

Barbati:

Hormonul determinant este testosteronul. El face ca barbatul sa fie ceea ce cheama "barbat", influientand constructia corporala si a organelor sexsuale, precum si functionarea lor, sensibilitatea masculina, dorinta de a reusi, agresivitatea (positiva sau negativa) si altele.
Un anumit nivel al estrogen influienteaza pozitiv asupra partii sensibile.
Laborator
In medicina conventionala se considera ca valoarea masurata a hormonilor este corespunzatoare daca curba hormonala corespunde unei valoari de laborator normale ce se situeata intre 1 si 10, asa dat si valoarea de 2-3 se considera corespunzatoare. Noi insa aspiram ca valoarea sa fie 1/4 superioara in partea de apogeu a curbei si niciodata, mai scazuta decat jumatate !!!!!

Tratamente hormonale obisnuite
Femei:
Tratamentul obisnuit este estrogen si progesteron.
Estrogenul - este estrodiol in principal care in mai multe cazuri este produs din urina iepelor gestante. Molecula nu este identica moleculei umane si femeia nu se hraneste cu fan, deci care ar fi folosul sa consume hormoni de cal.
Progesteronul este progestin si este absolut sintetic.
El are actiune progestanta dar molecula este total diferita de molecula umana si, in fapt, corpul uman nu stie cum sa-l asimileze. Acesta este motivul pentru care tratamentul cu hormoni alternativi este controversat.
Acesti hormoni se gasesc si in pastile anticonceptionale.
Daca la femei lipseste testosteronul, atunci se produce uscarea pielii si a tegumentelor, pierderea masei musculare si scaderea poftei sexuale.

Barbatii

Testosteronul . Se produce mai mult sintetic. In ultimul timp a aparut un numar de produse cu molecule apropiata de cele umane.
In toate felurile de tratament conventional cu un medicament existent, fie la femei fie la barbati, dozarea hormonala este determinanta !!!!! Nu se poate ca un pacient(a) tratat(a) gras(a) sa aiba nevoie de aceiasi doza ca si un pacient(a) slab(a). Acelasi lucru se aplica si in functie de varsta lui(ei) intrucat, la 50 ani va fi necesara o doza diferita de cea aplicabila unei personae in varsta de 60 - 70 de ani.

Tratamentele noastre cu hormoni naturali :
Materia se extrage din plante iar molecula este identica cu cea umana. Deoarece se extrage din plante nu se poate inregistra un patent si in consecinta, marile societati de medicamente nu sunt interesate sa produca, dar nici nu fac publicitate negativa!
Materia sterge activitatea initiala a organismului.
Estrogenul actioneaza exact ca estrogenul original uman cu toate avantajele.
Prosteronul lupta cu cancerul, impiedica bolile de inima si osteoporoza.
Pentru fiecate pacientul(a) se fixeaza doza corespunzatoare in functie de starea fizica a organismului si de rezultatele de laborator. Trebuie amintit ca fiecare pacient este individual si unic si trebuie sa ne raportam la el(ea) ca fiind singular intr-o multime.
Materia se da in crema si este usor de folosit, nu trece sistemul digestiv (asa cum se intampla in cazul medicamentelor pe care le inghitim) iar influienta ei este mai buna.
Tratamentul trebuie sa se imbine cu o activitate generala si fizica corespunzatoare. Programul corect ni se va da pe parcursul tratamentului.
Felul tratamentului si doza corespunzatoare se vor stabili inainte, corespunzator manifestarilor suparatoare, precum si rezultatelor de laborator. Analizele celibatarului sunt mult mai exacte pentru ca arata nivelul hormonului liber dar, si in acest caz, rezultatul corect corespunde doar momentul respectiv. De aici vedem ca echilibrarea hormonala corecta incepe si se termina cu cel (cea ) care este pacient(a).

Rezultate:
In cursul de cateva saptamani, sentimentul general se schimba in sens pozitiv, iar in timp de cateva luni apar modificari exterioare.
Tratamentele estetice, nu chirugicale:
Se poate aplica ca adaos si completare a acestor tratamente si ele cuprind injectii cu butox si indepartarea ridurilor cu ajutorul aparatelor de prim rang. Dupa necesitati se completeaza cu tratament de piling delicat si tratament mezoterapic.
Concluzii:
Este necesara echilibrarea hormonala completa. Rezultatele nu sunt exacte si va trece timp pana cand se vor putea vedea cu ochiul liber. Succesul va capata expresie prin senzatia generala, prin infatisarea exterioara si prin analizele de laborator. Trebuie sa ne referim si la factori suplimentari care influenteaza calitatea vietii, precum oxigen, metale grele, alimentatie, activitate fizica, stare sufleteasca, diferite boli, ereditate si altele. Cu cat tratamentul incepe mai devreme se va pastra aspectul exterior din ziua in care s-a inceput tratamentul si chiar se va imbunatatii pe parcursul mai multor ani.